Novosti

Koncert: Elvis Stanić Power Trio – 28. lipnja u 20:30 sati

Novi glazbeni ciklus „Jazzva puna glazbe“ započinje koncertom jazz skupine Elvis Stanić Power Trio.

Glazbeni trio predvodi Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multi-instrumentalist, te najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije.

Njegova glazbena karijera započinje u rodnoj Rijeci, a nakon završetka klasične glazbene edukacije posvećuje se jazzu, bluesu i rock gitari. U godinama koje slijede osvaja naslov najtalentiranijeg novog studenta i potpunu stipendiju na prestižnom američkom Berklee College of Music gdje studira jazz kompoziciju i jazz gitaru. Nakon povratka s koledža, Stanić osniva jazz fusion skupinu Elvis Stanić Group s kojima postiže lokalne, ali i globalne uspjehe.

Stanić je za svoj rad više puta bio nagrađivan, a od većih nagrada ističu se Status, Nagrada Hrvatske glazbene unije, ali i Porin, kojeg je 2008. godine osvojio u četiri kategorije – za najbolju instrumentalnu izvedbu skladbe „Potraži me u predgrađu“, najbolji jazz album „Jazz Ex Tempore ’05/’06“, najbolju jazz skladbu i najbolju jazz izvedbu pjesme „Angiolina“. Te je godine također bio odlikovan Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Prvi koncert glazbenog ciklusa Elvis Stanić Power Trio izvodi u sastavu Elvis Stanić – gitara, Joe Kaplowitz – klavijature i Marko Lazarić – bubnjevi, na čijem će se repertoaru naći jazz, rock i blues evergreeni uz autorske skladbe.

Koncert će se održati u petak, 28. lipnja 2019. u Spomen domu (Dvorana Istra) s početkom u 20:30 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

 

Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica Središnje Istre

Osposobljavanje za poslove dadilje – početak predavanja

Početak programa Osposobljavanje za poslove dadilje – ponedjeljak 24. lipnja u 17 sati

Pozivamo sve zainteresirane polaznike programa Osposobljavanja za poslove dadilje na prvi sastanak / početak predavanja u sklopu Osposobljavanja.

Sastanak će se održati u ponedjeljak 24. lipnja u 17 sati u Sali za sastanke u Spomen domu.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

(ravnatelj@puckouciliste-pazin.hr)

Pučko otvoreno učilište u Pazinu / Pučko otvoreno učilište Pula

Koncert: Dora Draclin-oboa, Anthony Havelka-violončelo i Katarina Javora-orgulje – 21.lipnja u 11 sati

Povodom Svjetskog dana glazbe, u sklopu koncertnog ciklusa naziva „Classic in Pazin“, nastupit će zanimljiv glazbeni trio kojeg čine izvanredni mladi glazbenici: Dora Draclin, oboa, Anthony Havelka, violončelo i Katarina Javora, orgulje.

Mladi glazbenici izvest će djela baroknih majstora u zanimljivoj kombinaciji oboe, violončela i orgulja, pa će se tako na njihovom repertoaru naći J. S. Bach: Contrapunctus 1 iz “Die Kunst der Fuge” , C. Ph. E. Bach: Koncert za obou u B-duru , A. Vivaldi: Sonata za violončelo u e-molu, F. Couperin: Suita za čembalo, te J. B. de Boismortier: Trio sonata za obou, violončelo i basso continuo u e-molu.

Koncert će se održati u petak, 21. lipnja 2019. u 11 sati na pazinskom Trgu slobode. U slučaju kiše, koncert će biti premješten u prostore Spomen doma.

 

Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Koncert: Zagrebački kvartet – 30. svibnja u 16:30 sati

Najstariji gudački kvartet na svijetu, koji ove godine obilježava 100 godina postojanja, priređuje zanimljiv koncert pod nazivom „Zagrebački kvartet“, u sklopu koncertnog ciklusa naziva „Classic in Pazin“.

Zagrebački kvartet ustanovljen je 25. travnja 1919., koncertom u velikoj dvorani Hrvatskoga zemaljskoga glazbenog zavoda, gdje su prvotnu četvorku činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violist Ladislav Miranov i violončelist Umberto Fabri.

Tijekom sto godina djelovanja Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4.000 koncerata na svim kontinentima, te snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao npr. Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records i dr.

U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo “Vladimir Nazor” dodjeljena 2009. godine.

Gudački kvartet koji nastupa u sastavu Martin Krpan i Davor Philips, violine, Hrvoje Philips, viola i Martin Jordan, violončelo, izvest će zanimljive skladbe poznatih klasičnih i suvremenih skladatelja. Tako će se na njihovom repertoaru naći skladbe europskih klasičnih skladatelja Johannesa Brahmsa (1.gudački kvartet u c-molu) i Franza Shuberta (12. gudački kvartet u c-molu), te hrvatskog suvremenog skladatelja Borisa Papandopula (5. gudački kvartet).

Koncert će se održati u četvrtak, 30. svibnja u 16:30 u Spomen domu (Dvorana Istra)

Koncert Perpetuum Jazzile – dvorana popunjena!

Ulaznica za koncert Perpetuum Jazzile više NEMA

Popunjena su sva mjesta u dvorani.

(Pratite nas na Facebooku: ukoliko netko odustane od dolaska na koncert te nam na vrijeme javi, objavljivat ćemo vijesti na stranicama i popuniti i ta mjesta.)

Koncert pjevačkog zbora mladih „Bjorkhage“ iz Švedske – 21. svibnja u 15 sati

Povodom međunarodnog dana kulturne raznolikosti koji se obilježava na današnji dan – 21. svibnja., u Pučkom otvorenom učilištu održava se koncert pjevačkog zbora mladih “Bjorhaga” iz Švedske.

Koncert organizira Glazbena škola Ivana Matetića – Ronjgova Pula, čiji će se pjevački zbor u koncertnom dijelu programa pridružiti švedskom zboru.

U koncertnom dijelu programa, pod voditeljskom palicom prof. Lene Brisenheim i prof. Suzane Goldin, zborovi će izvesti obrade poznatih pjesama još poznatijih glazbenika. Tako će se na zanimljivom repertoaru, između ostalih, naći i Adele s pjesmom Skyfall, Abba s pjesmom Dancing queen, Beatlesi s pjesmom Yesterday, te mnogi drugi. Zborovi će također izvesti neke od tradicionalnih švedskih, kao i hrvatskih pjesama.

Koncert počinje u 15 sati u Spomen domu (Dvorana Istra). Dobrodošli!

Osposobljavanje za poslove dadilje – poziv na iskaz interesa

Pučko otvoreno učilište u Pazinu u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pula poziva potencijalne polaznike/ce na prijavu za iskaz interesa za pohađanje programa Osposobljavanja za poslove dadilje u Pazinu.

U program osposobljavanja za poslove dadilje mogu se upisati polaznici/ce koji imaju najmanje srednjoškolsko obrazovanje i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove dadilje.

Cijena programa iznosi 4.800,00 kuna (PDV uključen u cijenu). Trajanje programa je ukupno 270 sati (teorija, praktični dio i vježbe).

Kompetencije koje polaznik/ca stječe završetkom programa:

  1. Planirati i provoditi pravilnu njegu i higijenu djece
  2. Pravilno hraniti dijete
  3. Voditi pravilnu i primjerenu komunikaciju koja je u skladu sa dječjom dobi
  4. Osmisliti i primijeniti kreativnu igru prilagođenu dobi djeteta
  5. Pružiti osnovnu pomoć pri realizaciji dječjih potreba prema uzrastu
  6. Pravilno komunicirati s roditeljima
  7. Poznavati postupke prve pomoći u kući, izvoditi osnovne postupke prve pomoći i alarmirati službu za pomoć i roditelje
  8. Poznavati specifične pristupe djeci predškolske i školske dobi s posebnim potrebama
  9. Odabrati i pripremiti jednostavna jela i slastice
  10. Pripremiti i pokrenuti vlastiti posao

 

Prijavu za iskaz interesa moguće je izvršiti putem maila: obrazovanje@puckouciliste-pazin.hr na način da uz popratni tekst navedete ime i prezime, adresu i kontakt. Rok za prijavu za iskaz interesa je 27. svibnja 2019. godine.

Za potencijalne polaznike/ce s područja Grada Pazina napominjemo kako je Gradonačelnik Grada Pazina, 1. veljače 2019. godine, donio Program potpora poduzetništvu Grada Pazina za 2019. godinu, među kojima je i mjera 11. subvencioniranje troškova stručnog osposobljavanja za poslove dadilje.

(1) Grad Pazin dodjeljuje nepovratne potpore za subvencioniranje troškova stručnog osposobljavanja za poslove dadilje, sukladno odredbama Zakona o dadiljama (Narodne novine, broj 37/13.), te drugih stručnih ispita koji su zakonski neophodni za obavljanje djelatnosti dadilje, a odnose se na vlasnika obrta i/ili zaposlenika obrta.

(2) Subvencija se odobrava u 100% iznosu, najviše do 5.000,00 kn po osobi koja je stekla stručnu osposobljenost.

Da bi ostvarili pravo na sufinanciranje polaznici su dužni zahtjevu, koji se podnosi Upravnom odjelu za gospodarstvo financije i proračun Grada Pazina, priložiti: izvadak iz obrtnog registra sa upisanim datumom početka rada obrta, pravomoćno Rješenje o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti dadilje, ili izvod iz Registra osoba koje obavljaju djelatnost dadilja, posljednji JOPPD obrazac (A i B strana) ukoliko se radi o zaposleniku obrta, dokaz o završenom stručnom osposobljavanju za dadilju ili drugom stručnom ispitu koji je zakonski neophodan za obavljanje djelatnosti dadilje, račun, dokaz o uplaćenim sredstvima za polaganje ispita, izjava o korištenim potporama male vrijednosti (OBRAZAC IZJ) i Skupnu izjava. Navedeno je objavljeno na web stranicama Grada Pazina www.pazin.hr u sklopu Programa potpora poduzetništvu Grada Pazina za 2019. godinu.

Koncert: Jelena Tihomirović, klavir i Metod Sironić, flauta – 29.04. u 17 sati

Klaviristica Jelena Tihomirović i flautist Metoda Sironić priređuju zanimljiv koncert „Večer klasičnog folklora“ u sklopu koncertnog ciklusa naziva „Classic in Pazin“.

 

Navedeni će glazbenici izvesti zanimljive folklorne skladbe poznatih skladatelja u tom području, pa će se tako na repertoaru naći četiri bagatele Emila Cossetta, Ohridski biseri Nella Milottija, Kreolski plesovi Alberta Ginastera, Mađarska težača suita, tužni narodni napjevi, Scherzo i Stari plesovi Béle Bártok/Paula Arma, te sedam narodnih španjolskih napjeva Manuela De Falle.

 

Koncert će se održati u ponedjeljak, 29.04. u 17 sati u Spomen domu (Dvorana Istra).

 

 

 

Đurologija – autorska predstava – 17.05. u 20 sati

Autorska predstava Branka Đurića Đure, „Đurologija“,  u sklopu hrvatske turneje stiže u Pazin u petak, 17. svibnja u 20 sati, u Velikoj dvorani Spomen doma.

„Đurologija“ kao (anti)stand up show predstavlja autorovu zbirku intimnih razmišljanja i pogleda na život koje pripovijeda na iskren i smiješan način, držeći publiku cijelo vrijeme u smijehu. Saznajte više »

23. Plesni susret “Istra pleše” – 10.05. u 20 sati

Tradicionalni 23. Plesni susret „Istra pleše“ u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Pazin i ove godine okuplja ljubitelje suvremenog plesa iz cijele Istre!

U bogatom glazbeno-scenskom programu će nastupiti brojne plesne skupine s područja Istre, poput Pazina, Poreča, Rovinja, Pule, Buja, Buzeta, Umaga i drugih istarskih gradova! Saznajte više »

Projekti
Kalendar događanja

Program za lipanj 2019.

subota, 8. 06. u 21 sati

ROCKETMAN

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

subota, 8. 06. u 11 sati

TAJNI ŽIVOT KUĆNIH LJUBIMACA 2

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

petak, 14. 06. u 20 sati

LJUDI U CRNOM:GLOBALNA PRIJETNJA

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

subota, 15. 06. u 21 sati

X-MEN:DARK PHOENIX

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

subota, 15. 06. u 11 sati

TAJNI ŽIVOT KUĆNIH LJUBIMACA 2

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

petak, 21. 06. u 11,00 sati

Koncert: Dora Draclin-oboa, Anthony Havelka-violončelo i Katarina Javora-orgulje

Mjesto održavanja: Pazin, Trg slobode

Organizator: POU Pazin uz pokr. Ministarstva kulture RH

petak, 28. 06. u 20:30 sati

ELVIS STANIĆ POWER TRIO, koncert iz ciklusa Jazzva puna glazbe

Mjesto održavanja: Pazin-Spomen dom

Organizator: POU Pazin uz pokr. Ministarstva kulture RH i TZ Središnje Istre

© Pučko otvoreno učilište Pazin 2019.