Novosti

Zeleni filmski vikend u Istri 2. i 3. prosinca u Spomen domu

U Pazinu će 2. i 3. prosinca biti održan “Zeleni filmski vikend” posvećen istraživanju održivosti u filmskoj industriji unutar europskog konteksta. Manifestacija će okupiti stručnjake za “održivo snimanje”, razmatrajući najnovije politike i smjernice koje oblikuju put prema održivijoj praksi u filmskom svijetu. Saznajte više »

Ciklus etno glazbe u Pazinu – Zoran Majstorović Trio

Iako smo, zbog bolesti, morali otkazati nastup Zorana Majstorovića s Dunjom Knebl, ciklus etno glazbe se nastavlja u istom terminu, 29. studenoga u 19h, s nastupom Zoran Majstorović Tria. Cijena ulaznica je 10 eura i mogu se kupiti na blagajni Spomen doma prije koncerta. Saznajte više »

Teatar poezije – Miroslav Krleža: Sjetite me se 2022. u Spomen domu

Velika koncertna dvorana Spomen doma Pazin, 24. studenoga 2023. u 19h

Teatar poezije 

Miroslav Krleža: Sjetite me se 2022.

Sjeća se i govori: Goran Matović 

Glazbeni (su)borac: Stanko Kovačić 

Prvi (o)gledatelj: Krešimir Dolenčić 

Drugi (o)gledatelj: Patrik Sečen 

Likovni okvir: Diana Sokolić

U posljednjem susretu s Krležom na Gvozdu razgovarali smo o svemu i svačemu, i „horizontalno i vertikalno“. Krleža je rekapitulirao 20. stoljeće. Portretirao je suvremenike i fenomene polemično i duhovito. Iznenada je prekinuo monolog, prekrio lice rukama kao na Vaništinu portretu, uzdahnuo i rekao: Sjetite me se 2022! Saznajte više »

Etno atrakcija “Dunjaluk” u Spomen domu

Dunjaluk se sastoji od pjevačice Dunje Bahtijarević i električnog gitarista Luke Čapete, koji se fokusiraju na reinterpretaciju pjesama iz bosanske tradicije sevdaha. Dunjaluk traži univerzalnost u tradiciji, ono što još uvijek odjekuje i prenosi u suvremen izričaj glazbe. Zvuk Dunjaluka je apstrakcija zvukova koji proizlaze iz jezika sevdaha, prožet različitim glazbenim utjecajima, od noisea i punka, do jazza i klasičnih tehnika. Sevdah je kroz stoljeća prošao mnoge transformacije, a Dunjaluk se trudi iskoristiti taj prostor promjena. Saznajte više »

Predstava OBAVEZA

Subota, 14. listopada u 20h, koncertna dvorana Spomen doma Pazin

CirkPozor

OBAVEZA

autorski projekt Lee Delong i Nikoline Majdak
režija: Lee Delong
glumica: Nikolina Majdak
čovjek u odijelu: Mario Miličić
glazba: Lucija Stanojević
dizajn svjetla: Andrija Santro
dizajn plakata i vizuala: Jasmina Dupalo, BUNT32

OBAVEZA je neverbalna fantazija koja koristi klauniranje, ples, pokret i manipulaciju predmetima. Alegorija je to stvarnog sukoba koji pritišće čitav ljudski život.
Saznajte više »

Musica Sacra – međunarodni festival zborova

Festival „Musica sacra über die Grenzen“ (Musica Sacra preko granica) pokrenuo je dirigent Manfred Linsbauer prije više od 20 godina s idejom da stanovnici Austrije i susjednih zemalja zajedno stvaraju glazbu. 2015. godine po prvi puta se festival održao u Hrvatskoj. Zemlje domaćini dosadašnjih izdanja Musice Sacre bile su Austrija, Češka, Slovačka, Italija i Slovenija, a zahvaljujući udruzi Ars Cultura i MPZ Roženice Pazin uz podršku Maistre, Turističke zajednice Rovinj, Turističke zajednice Vrsar i Turističke zajednice središnje Istre, na kartu festivala ucrtala se i Hrvatska i postala tradicionalni domaćin festivala. Saznajte više »

Projekti

© Pučko otvoreno učilište Pazin 2023.

Skip to content