Novosti

Odluka – mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina,..

 

Dragi posjetitelji Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu,
više obavijesti o cjelokupnoj situaciji vezanoj uz COVID-19 možete pronaći na službenim stranica Grada Pazina – https://www.pazin.hr/ ili na Facebook profilu – Grad Pazin

Ovom vas prilikom također podsjećamo da ostanete doma i tako sačuvate sebe i ostale.
Jedino tako možemo pomoći u sprječavanju širenja korona virusa. Čim prije riješimo ovu situaciju, to se prije gledamo na nekoj kazališnoj predstavi ili kino projekciji! 🙂

OBAVIJEST

Na preporuku službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, otkazuje se izvedba komorne opere “Caccia lontana” koja se trebala održati u Spomen domu dana 10. ožujka 2020.

Kazališna komedija “Udavače” uoči Svjetskog dana kazališta

Najnovija predstava HIT TEATRA „Udavače“ britkim i zaigranim humorom svjetla reflektora baca na moderna vjenčanja i propitkuje široku lepezu različitih svadbi, kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog ‘sudbonosnog da’. Od romskog vjenčanja s osebujnim običajima i pravilima, vjenčanja iz vedra neba luckaste bakice u poznim godinama koja se na vječnu ljubav zaklinje u blještavom Las Vegasu, pa sve do jedne neobične svadbe iz koristi radi financijskog poticaja OPG-a, čak petnaest šarolikih likova iz svakodnevnog života koji je uvijek pun (ne)ugodnih iznenađenja utjelovljuje izvrstan glumački trio – Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički –donoseći hipnotizirajuću magiju kazališta koja će vas i zabaviti i zamisliti.

Jer humor je uvijek u trendu.

Saznajte više »

Humanitarna akcija “Mislimo na Vas 3”

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, kojoj je jedna od primarnih aktivnosti humanitarni rad, i Dario Brajković kao nositelj akcije, u suradnji s Istarskim domovima zdravlja-Ispostava Pazin i Gradom Pazinom, treću godinu za redom organiziraju humanitarnu akciju „Mislimo na Vas 3!“.

Nakon dvije vrlo uspješne akcije: 2018. godine tijekom koje je prikupljeno 28.600 kn čime je doniran električni krevet s pripadajućim dekubitusnim madracem i 2019. godine tijekom koje je prikupljeno preko 91.000 kn kojima se participiralo u nabavci ultrazvučnog aparata koji je nedavno pušten u rad, pazinski umirovljenici nastavljaju s prikupljanjem sredstava za opremanje palijativne skrbi pazinske ispostave Istarskih domova zdravlja.

Saznajte više »

Kazališna predstava “Sve o muškarcima” – RASPRODANO

Zbog velikog interesa publike, kazališna predstava “Sve o muškarcima” je RASPRODANA već u pretprodaji. Oni posjetitelji koji imaju rezervaciju, karte će moći podignuti na dan predstave na blagajni, do pola sata prije predstave.

Kazališna predstava će se održati u PETAK, 6. OŽUJKA 2020. u 20:00 sati u Velikoj dvorani pazinskog Spomen doma. Dobrodošli!

 

 

Glazbena škola Ivana Matetića – Ronjgova Pula: Koncert klavirskog odjela

U suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića – Ronjgova u Puli, Pučko otvoreno učilište u Pazinu organizira Koncert klavirskog odjela povodom obilježavanja 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena. Na koncertu će se predstaviti pulski učenici te njihovi gosti.

Koncert je otvorenog tipa te će se održati u četvrtak, 5. ožujka 2020. u 18 sati u pazinskom Spomen domu.

Dopunska edukacija iz održive uporabe pesticida

Pučko otvoreno učilište u Pazinu provodi dopunsku edukacija iz održive uporabe pesticida tijekom cijele 2020. godine. Sveukupna cijena dopunske izobrazbe iznosi 200,00 kuna i uključuje edukaciju, ispit i trošak izdavanja iskaznice. Predavači su Dolores Belić i Petar Mesić.

Prijaviti se možete tako što ćete ispuniti prijavni obrazac te ga poslati ga skeniranog elektronskim putem na e-mail: tajništvo@puckouciliste-pazin.hr ili poštom na adresu: Pučko otvoreno učilište u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1, 52000 Pazin.

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE U PAZINU

Komorna opera “Caccia lontana” povodom Svjetskog dana kazališta

U sklopu programa “Kazališna zima u Istri” pazinsko Otvoreno učilište ugostit će komornu operu “Caccia lontana” (Daleki lov/ Lov u daljini) čiji je autor iznimni hrvatsko-talijanski skladatelj Antonio Smareglia. Ovo glazbeno djelo tematizira zabranjenu ljubav paža i gospodarice, a likove Madonne Belle i Fiordalisa tumače sopranistica Jelena Štefanić i mezzosopranistica Sofija Cingula. Dirigent je Stjepan Vuger, a režiju potpisuje Ozren Prohić.

Saznajte više »

Projekti
Kalendar događanja

Program za kolovoz 2020.

© Pučko otvoreno učilište Pazin 2020.