Novosti

Glazbena diva Radojka Šverko za 1040 godina Pazina priprema koncert za pamćenje

Proslavu značajnih 1040 godina od prvog pisanog spomena Pazina, odnosno pazinskog Kaštela – Catrum Pisinum,  u subotu, 3. lipnja svojim će nastupom u koncertnoj dvorani Spomen doma obogatiti  jedna od najvećih diva hrvatske glazbene scene, Radojka Šverko. Ovaj koncert poseban je dar građanima i građankama Pazina, kao i svim gostima. Ulaznice za koncert, koji počinje u 20:00 sati,  neće se naplaćivati, tako da svi zainteresirani mogu prisustvovati ovom iznimnom glazbenom događaju. Saznajte više »

5. lipnja u 20 sati: Predstava “Kako misliš mene nema?” (TEATAR EXIT)

Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije. (Ivica Boban)

Ulaznicu možete kupiti unutar sustava ENTRIO i u Caffe baru Epulon u Pazinu

Saznajte više »

Beyond borders: U srijedu u Spomen domu nastupa orkestar glazbenika iz dvanaest akademija

U srijedu 24. svibnja s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Spomen doma u Pazinu svi ljubitelji glazbe, a i oni koji će to tek postati, imaju priliku poslušati koncert orkestra kojeg čine mladi daroviti glazbenici iz čak dvanaest glazbenih akademija. Koncert je dio proljetne turneje Beyond Borders, a na programu su djela: Mozarta, Schuberta, Brucha u izvedbi CEMAN orkestra. Saznajte više »

U Spomen domu deseti KaLibar bestival od 19. do 22. travnja – na rasporedu pub kviz, izložba, suvremena književnost i koncert

Festival književnosti i kulture „KaLibar bestival“ održat će se u Pazinu od 19. do 22. travnja. Ovogodišnji KaLibar je jubilarni, deseti po redu i ove će godine, osim poznatih pisaca, okupiti kvizaše, likovnjake, filmaše i glazbenike.

KaLibar bestival se dosad šest godina održavao u Zadru, kasnije tri u Varaždinu, a organizacije ovogodišnjeg prihvatilo se Pučko otvoreno učilište Pazin u suradnji s partnerima Gradskom knjižnicom Pazin i Centrom za mlade Alarm. Priredili su zanimljiva predstavljanja knjiga i autora, pub kviz, literarne radionice, likovnu izložbu, te završni koncert.

Festival počinje u srijedu, 19. travnja pub kvizom u Gradskoj kavani u Pazinu, koji će moderirati poznati kvizaš i novinar Davor Šišović. Uskoro slijedi najava kviza i početak prijavljivanja. Saznajte više »

Pazinski „Rastrepuhi“ plasirali su se na Festival hrvatskih kazališnih amatera u Vodice

Kazališnom predstavom „Kilimandžaro“ pazinska se je kazališna amaterska družina „Rastrepuh“ kandidirala na  svojevrsnu državnu smotru – na Festival hrvatskih kazališnih amatera i nastupit će u Vodicama od 12. do 14. svibnja.

Ova jedina istarska kazališna skupina prošla je jučer selekcijski proces ispred glumice Olivere Baljak, dugogodišnje kazališne, filmske i televizijske glumice zaposlene u riječkom HNK Ivana pl. Zajca. Ovo će ujedno biti i prvi nastup pazinskih kazalištaraca na državnom nivou. Saznajte više »

Kazališna predstava Šetači pasa – 31. ožujka u 20 sati

U petak 31. ožujka s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Spomen doma, pogledajte jedinstvenu predstavu Šetači pasa. Ulaznice u pretprodaji u sustavu Entrio i u Caffe baru Epulon. Ulaznice su u prodaji na dan predstave na blagajni po cijeni od 10 eura.

O PREDSTAVI:
Lana je ekonomistica koja ima svoju malu tvrtku. Petar je programer sa stabilnim poslom. Astrid je tek diplomirana prevoditeljica. Troje potpuno različitih ljudi povezuju jedna belgijska ovčarka i dva mješanca – njihovi psi koje izvode u šetnju. Kroz redovite susrete u istom parku, oni pred publikom postepeno razotkrivaju svoje životne priče. Sve je, naravno, začinjeno dozom humora i veselja koje im donose njihovi najdraži četveronožni prijatelji.

Saznajte više »

Komedija “Mali raj” – subota u 20.00 h

U subotu 18. ožujka s početkom u 20.00 sati u Velikoj dvorani Spomen doma pogledajte komediju Mali raj Glumačke družine Histrion.
Stavljajući na svoj program obiteljsku komediju „Mali raj“, Glumačka družina Histrion odaje počast znamenitom piscu, komediografu, libretistu i scenaristu Milanu Grgiću.
U veseloj igri susreću se spisateljska vještina i histrionsko glumačko nadahnuće i stvaraju predstavu koja slijedi bogatu tradiciju histrionskih izvedbi. Saznajte više »

U četvrtak u spomen domu predstava “Dekorater”

Nova urnebesna komedija Kazališta Lectirum koju će vam ispričati Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić. Ujedinjene snage Gavelle,Kerempuha i HNK-a odgovaraju zašto se upada u ljubavni trokut i kako se iz njega izvući. Hoće li netko prepoznati sebe, susjeda, susjedu ili znanca, saznat će ako dođe pogledati ovu sjajnu komediju! Saznajte više »

TradInEtno koncert – nedjelja 29.01. u 18 sati Spomen dom

U nedjelju 29. siječnja s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Spomen doma u Pazinu održava se koncert TradInEtno orkestra. TradInEtno orkestar je skupina od dvadeset entuzijastičnih muzičara/ki i pjevača/ica iz Pazina, Peroja, Pule, Rijeke i Portoroža, koji posljednja tri mjeseca zajedno muziciraju, izmijenjujući znanja i kompozicije iz različitih tradicija. Imali su priliku učiti i od etno glazbenika i muzikologa Daria Marušića, Dunje Bahtijarević i Gorana Farkaša. Na njihovom prvom velikom koncertu čut ćete pjesme koje potječu iz Istre, kao i pjesme iz Belgije, Grčke, Mađarske, Irske i dr.
📢 Ulaznice: 5 EUR (djeca do 7 godina imaju besplatan ulaz)

Ulaznice potražite na stranicama entrio.hr te u kafiću Epolon od srijede, 25.01.2023. te na blagajni Spomen doma na dan koncerta.

🎶 Koncert se održava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Pazin i Udruge TradInEtno.
Projekti

© Pučko otvoreno učilište Pazin 2023.

Skip to content