Novosti

OTKAZIVANJE KONCERTA- Mostar Sevdah Reunion PAZIN

Poštovani,

Koncert MOSTAR SEVDAH REUNION koji se trebao održati 16.12.2019. u Spomen Domu u Pazinu sa početkom u 20:00h, otkazuje se iz tehničkih razloga.

Novi datum se zakazuje za ožujak- točan datum biti ce objavljen uskoro.

Sve ulaznice kupljene za ovaj datum (16.12), vrijedit će i za novi datum.
Povrat novaca za kupljenje ulaznice može se izvršiti na mjestu gdje su ulaznice kupljenje
(sustav EVENTIM te caffe bar Epolon).
Organizator te članovi band-a se unaprijed ispričavaju na pomicanju termina koncerta te zahvaljuju na razumijevanju.

Božićno-novogodišnji koncert Folklornog društva Pazin – subota, 14.12. u 19 sati

Folklorno društvo Pazin i ove godine održava tradicionalni Božićno – novogodišnji koncert. Koncert će se održati 14.12.2019. godine u velikoj dvorani Spomen doma u Pazinu s početkom u 19.00 h.
Uz izvedbe domaćina, na pozornici će se pridružiti i Folklorna sekcija GD “SOKOL” Buzet te KUD ” Ilija Dorčić ” Novi Vinodolski.

Dobrodošli! 🙂

Festival „All you need is love“ – petak, 13. prosinca u 20 sati

Dvadeset i prvo izdanje popularnog glazbenog festivala “All you need is love” održat će se u petak, 13. prosinca 2019. u velikoj dvorani Spomen doma s početkom u 20 sati. Talentirani mladi pjevači iz Istre i drugih hrvatskih županija posjetitelje će zabaviti svojim nastupom i pomno uvježbanim izvedbama domaćih i stranih glazbenih hitova. U show programu svoj će najbolje koreografije predstaviti pazinske plesne grupe i mažoretkinje. Dobrodošli!

Organizacija: Pučko otvoreno učilište Pazin. Sponzor produkcije: Istarska županija.

Ulaznica – 30 kuna.

Put 88 hramova u Japanu – utorak, 03.12. u 18 sati u GKP

Pozivamo Vas na putopisno predavanje i predstavljanje knjige u utorak 3.12. u 18 sati u Gradsku knjižnicu Pazin .
Putopis pod nazivom „Približavanje zore: Put 88 hramova“ donosi jedinstvenu priču o Japanu i drevnom budističkom hodočašću na otoku Shikoku, najmanjem od četiri glavna japanska otoka. Autoričin je put trajao skoro dva mjeseca tijekom kojih je s ruksakom na leđima propješačila 1100 kilometara i posvjedočila prelasku oštre zime u toplo proljeće, stigavši na cilj točno u vrijeme sakure, čuvenog cvjetanja trešanja. Hodočašće se sastoji od 88 službenih hramova i brojnih drugih svetišta, ponajviše šintoističkih. Osim autoričinog putovanja, knjiga nas upoznaje i s putovanjima najvećeg japanskog haiku pjesnika Matsua Basha kao i redovnika Kukaija, utemeljitelja hodočašća o kojem je riječ.
Veselimo se Vašem dolasku.
Gradska knjižnica Pazin & Pučko otvoreno učilište Pazin

ODRŽIVA UPORABA PESTICIDA – osnovna i dopunska izobrazba

Obavještavaju se svi zainteresirani da je Pučko otvoreno učilište u Pazinu u postupku dobivanja ovlaštenja za provođenje dopunske izobrazbe iz održive uporabe pesticida. Dopunska izobrazba u trajanju od 5 školskih sati planirana je za početak 2020. godine.
Pozivaju se svi zainteresirani koji su položili osnovnu izobrazbu početkom 2015. godine da se jave u Pučko otvoreno učilište u Pazin, osobno, na broj telefona 624-333 ili na mail: tajnistvo@puckouciliste-pazin.hr.

Obveznici izobrazbe moraju redovito obnavljati stečeno znanje dopunskom izobrazbom najkasnije u roku od 5 godina nakon stjecanja osnovne izobrazbe ili dopunske izobrazbe.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji još nisu položili osnovnu izobrazbu u trajanju od 15 školskih sati , a imaju namjeru to učiniti da se jave u Pučko otvoreno učilište u Pazinu.

Predstava: Cirkus na ledu – 01.12.2019. u 17 h i 19 h

Nakon nastupa pred više od 200 milijuna gledatelja u više od 50 zemalja svijeta, čuveni GRAND cirkus na ledu, u okviru nove europske turneje gostuje u Pazinu.
Program donosi ledene akrobatske majstorije obogaćene spektakularnim kostimima i svjetlosnim efektima koji će svakog gledatelja, bez obzira na dob, uvući u čarobni svijet snježne magije.

Saznajte više »

Audicija za nastup na 21. festivalu “All you need is love”

Pučko otvoreno učilište u Pazinu poziva sve mlade koji vole pjevati da iskoriste svoj talent i potraže svoje mjesto na glazbenoj sceni prijavom na Audiciju za nastup na 21. festivalu „ALL YOU NEED IS LOVE“.

Audicija će se održati u petak, 22. studenog 2019., u Pazinu (Spomen dom – Dvorana Istra) u 18 sati.

Audicija se organizira za mlade od 13 do 20 godina. Sudionici će nastupiti sa pjesmom po svom izboru, uz snimku pjesme ili matricu na CD-u.

Prijave kandidata s podacima – ime i prezime, adresa i broj mobitela – mogu se dostaviti e-mailom na adresu: kultura@puckouciliste-pazin.hr, sms-om na broj 099/ 22 14 145 ili telefonom na broj 052 / 624-968.

Koncert: Klapa Cambi – 26. listopada 2019. u 21 sat

Klapa Cambi Split, jedno od najpoznatijih imena u svijetu klapske glazbe, održat će koncert u pazinskom Spomen domu!

Klapa Cambi osnovana je 1986. god. u Kaštel Kambelovcu, a od 2007. godine djeluje sa sjedištem u Splitu. Cambi je prezime splitske plemičke obitelji, koja je u 15. stoljeću izgradila palaču u Splitu pored zapadnog zida Dioklecijanove palače, a u podnožju Kozjaka uz sjevernu obalu zaljeva Lintar, utvrdu iz koje je nastalo naselje Kaštel Kambelovac.

Koncert: Mostar Sevdah Reunion – 16. prosinca u 20 sati

Bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori – Mostar Sevdah Reunion 16. prosinca stižu u Spomen Dom u Pazinu!

Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća oduševljavaju publiku diljem svijeta!

Mostar Sevdah Reunion – pioniri sevdaha 21. stoljeća ili, jednostavno rečeno, najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori svojim jedinstvenim stilom izvođenja oduševljavaju publiku diljem svijeta.

Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda, a od 1999. godine kad su objavili svoj prvi album pa sve do danas ovaj mostarski bend redovni je gost posjetitelj najvećih world music i jazz festivala. Svirali su u cijenjenim koncertnim dvoranama diljem svijeta, o njima su snimljena i 4 dokumentarna filma, a ove godine napokon stižu i u Pazin! Saznajte više »

Projekti
Kalendar događanja

Program za lipanj 2019.

subota, 8. 6. u 21 sati

ROCKETMAN

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

subota, 8. 6. u 11 sati

TAJNI ŽIVOT KUĆNIH LJUBIMACA 2

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

petak, 14. 6. u 20 sati

LJUDI U CRNOM:GLOBALNA PRIJETNJA

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

subota, 15. 6. u 21 sati

X-MEN:DARK PHOENIX

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

subota, 15. 6. u 11 sati

TAJNI ŽIVOT KUĆNIH LJUBIMACA 2

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

petak, 21. 6. u 11,00 sati

Koncert: Dora Draclin-oboa, Anthony Havelka-violončelo i Katarina Javora-orgulje

Mjesto održavanja: Pazin, Trg slobode

Organizator: POU Pazin uz pokr. Ministarstva kulture RH

petak, 28. 6. u 20:30 sati

ELVIS STANIĆ POWER TRIO, koncert iz ciklusa Jazzva puna glazbe

Mjesto održavanja: Pazin-Spomen dom

Organizator: POU Pazin uz pokr. Ministarstva kulture RH i TZ Središnje Istre

© Pučko otvoreno učilište Pazin 2019.