Novosti

Koncert: Pazin Jazz Ensemble – 28. kolovoza u 20, 30 sati

Posljednji u nizu koncerata iz ovogodišnjeg glazbenog ciklusa “Jazzva
puna glazbe” rezerviran je za nastup domaćih glazbenih snaga. Pazinski
jazz ansambl predstavit će se eklektičnim repertoarom koji objedinjuje
najizvođenije izričaje u jazz glazbi kroz njezinu povijest – od
klasičnog swinga, preko glazbe inspirirane latinoameričkim utjecajima,
pa sve do funka i modernijih pravaca. Naglasak će biti i na izraženom
improvizacijskom karakteru mnogih kompozicija, pri čemu će se
predstaviti redovni, ali i gostujući solisti, koji će svojom
kreativnošću pridobiti pažnju svakog slušatelja. Ovaj će koncert tako
zastupiti, između ostalih, glazbu Sonnyja Rollinsa, Monga Santamarie,
Joea Zawinula, Stevieja Wondera i ostalih istaknutih predstavnika
navedenih smjerova, koja će publici približiti sve aspekte big band
glazbe na izuzetno zanimljiv i dinamičan način.

Koncert će se održati na platou Spomen doma u srijedu 28. kolovoza 2019.
s početkom u 20,30. Pokrovitelji koncerta su Ministarstvo kulture
Republike Hrvatske i

Turistička  zajednica Središnje Istre, a organizator je Pučko otvoreno
učilište Pazin. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše, koncert će se
prirediti u holu.

Koncert: Podium Brass Quintet – 9. kolovoza u 20, 30 sati

Glazbeni ciklus „Jazzva puna glazbe“ nastavlja se koncertom ansambla Podium Brass Quintet.

Podium Brass Quintet ime je iza kojeg stoji pet profesionalnih glazbenika koje je spojio zajednički interes prema limenim puhaćim instrumentima, kao i komornom muziciranju. Nakon višegodišnje suradnje na raznim glazbenim projektima, u studenom 2014. godine okupljaju se u ansambl s ciljem da široj publici na vrhunskoj razini predstave repertoar za kvintet limenih puhača.

Svih pet članova kvinteta diplomirani su i nagrađivani glazbenici, koji usporedo s aktivnim sudjelovanjem u kvintetu aktivno rade i u struci. Članovi tako djeluju kao uspješni pedagozi na Muzičkoj akademiji, u glazbenim školama i profesionalnim orkestrima, kao predavači glazbenih radionica i seminara, te kao voditelji i članovi raznih komornih sastava.

Repertoar ansambla širok je i obuhvaća područje od glazbe rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma do modernih, jazz skladbi, tradicijske, filmske i zabavne glazbe u aražmanima za brass kvintet. Ansambl posebno promiče djela hrvatskih skladatelja, kao što su Miljenko Prohaska, Davor Bobić, Ivo Josipović, Tomislav Uhlik, Ivan Josip Skender, Dalibor Grubačević i mnogi drugi.

Vrsni glazbenici koji čine ovaj ansambl, trubači Marin Zokić i Marko Bobičanec, rogist Hrvoje Pintarić, trombonist Ivan Mučić i Danijel Požgaj na tubi, obećavaju nezaboravni glazbeni doživljaj. Ansambl će nastupiti na koncertu s vrhunskim obradama poznatih jazz skladbi, kao i s obradama filmske glazbe i evergreena Gershwina (Four Hits For Five), Mancinija (Moon River), Stevieja Wondera (Sir Duke) i mnogih drugih glazbenika.

 

Koncert će se održati u petak, 9. kolovoza 2019. u Spomen domu (Dvorana Istra) s početkom u 20:30 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

 

Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica Središnje Istre

 

Koncert: Zoran Majstorović Trio – 12. srpnja u 20,30 sati

Drugi po redu koncert iz glazbenog ciklusa „Jazzva puna glazbe“ izvest će Zoran Majstorović Trio. Trio predvodi Zoran Majstorović, jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor koji je svoju karijeru započeo u ranijim godinama svog života u pop-rock grupi Teens s kojima je u to vrijeme često nastupao u zemlji i inozemstvu, ali i osvajao brojne nagrade, uključujući i Porin.

Nakon karijere s Teens-ima, Majstorović je upisao glazbenu akademiju „G.Tartini“ u Trstu gdje je magistrirao na jazz odjelu. Pored toga, stručno se usavršavao aktivno sudjelujući na edukacijama brojnih svjetski poznatih gitarista i ostalih instrumentalista. U tom je razdoblju sudjelovao u raznim glazbenim projektima, svirao u raznim orkestrima te surađivao i nastupao s mnogim pjevačkim imenima s hrvatske i inozemne glazbene scene.

Osim što je surađivao s brojnim hrvatskim jazz i etno glazbenicima, također je surađivao i s mnogim svjetski poznatim jazz glazbenicima kao što su: Joe Locke, Bruce Ditmas, Corey Christiansen, Pat O’Leary, Russ Spiegel, Joe Kaplowitz, Antal Brasnyo,.. Ali i s mnogim međunarodnim vokalistima kao što su: Saba Anglana, Tamara Obrovac, Milk and Coffee, Arsen Dedić, Simon Marlow, Tereza Kesovija, Francesca Viaro i mnogi drugi.

Za svoj je rad, odnosno vještinu i umijeće sviranja više puta bio nagrađen. Osim kultne nagrade Status koju je dobio kao najbolji hrvatski etno glazbenik, također je osvojio nagradu Damir Dičić kao najbolji hrvatski jazz gitarist. Dobitnik je i nagrade Miroslav Sedak Benčić koju dodjeljuje Hrvatsko Društvo skladatelja za rad na području jazz kompozicije.

Majstorović trenutno vodi svoja dva projekta ZM Loose trio i Atma Mundi Ensemble, te aktivno sudjeluje u ostalim grupama i projektima poput Voices of Nature, Art Pollution trio, Arakne group i dr. Usporedo s tim predaje glazbu, drži radionice i seminare te djeluje u organizaciji raznih muzičkih događanja.

Zoran Majstorović Trio nastupit će u sastavu Zoran Majstorović, gitara, Bojan Skočilić, kontrabas i Rajko Ergić, bubnjevi. Trojica vrsnih instumentalista sa dugogodišnjim međunarodnim karijerama i velikim sviračkim iskustvom na polju etno i jazz glazbe izvest će originalnu glazbu članova trija, ali i neke od najpoznatijih skladbi iz etno i jazz repertoara. Ono što ovaj trio čini jedinstvenim su boje i teksture zvuka koje proizvode, od eksperimentalnih tehnika sviranja vlastitog instrumenta, korištenja efekata i elektronike u svojim nastupima i raznih drugih elemenata svojstvenih glazbi u 21. stoljeću.

Koncert će se održati u petak, 12. srpnja 2019. u Spomen domu (Dvorana Istra) s početkom u 20:30 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

 

Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica Središnje Istre

 

Glazbeni ciklus JAZZVA PUNA GLAZBE

 Četvrto izdanje glazbenog ciklusa Jazzva puna glazbe koje pazinsko Otvoreno učilište organizira uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednice Središnje Istre počet će koncertom Elvis Stanić Power trija u petak 28. lipnja u Spomen domu. Riječanin Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista i jedan od najproduktivnijih jazz skladatelja novije generacije vlasnik je četiri „Porina“ i nagrade „Status“ za najboljeg gitaristu i harmonikaša. Snimio je tri albuma s originalnim skladbama koje osvajaju gotovo sve nacionalne glazbene i diskografske nagrade, a kao freelance gitarist i producent surađivao je s najznačajnijim domaćim i svjetskim jazz glazbenicima. Umjetnik iznimne biografije nastupit će uz klavijaturistu Joe Kaplowitza i vrsnog bubnjara Marka Lazarića. Uz autorske skladbe na repertoaru glazbenog sastava su jazz, blues i rock evergreeni.

Glazbeni ciklus nastavlja se 12. srpnja koncertom ansambla Zoran Majstorović trio. Uz uglednog gitarista na kontrabasu će nastupiti Bojan Skočilić i Rajko Ergić na bubnjevima. Trojica vrsnih instumentalista sa dugogodišnjim međunarodnim karijerama i velikim sviračkim iskustvom na polju etno i jazz glazbe izvode originalnu glazbu članova trija i neke od najpoznatijih skladbi iz etno i jazz repertoara. Izrazita individualnost svakog glazbenika dolazi do izražaja u virtuoznim solističkim dionicama, a eksperimentalnost u zajedničkom muziciranju i improvizaciji „on the spot“. Ono što ovaj trio čini jedinstvenim su boje i teksture zvuka koje proizvode, od eksperimentalnih tehnika sviranja vlastitog instrumenta, korištenja efekata i elektronike u svojim nastupima i raznih drugih elemenata svojstvenih glazbi u 21. stoljeću.

Oni koji su prošle godine propustili izvrstan ljetni koncert Podium Brass Quinteta, moći će to uskoro nadoknaditi, jer se Podium Brass vraća u Pazin novim koncertom u kolovozu. Naime, ansambl će 9. 08. nastupiti na koncertu s izvrsnim obradama poznatih klasičnih i jazz skladbi kao i filmske glazbe uz evergreene  Gershwina, Mancinija, Steve Wondera i drugih. Vrsni glazbenici koji čine ovaj ansambl: trubači Marin Zokić i Marko Bobičanec, rogist Hrvoje Pintarić, trombonist Ivan Mučić i Danijel Požgaj na tubi obećavaju nezaboravni glazbeni doživljaj.

Finale ovogodišnjeg glazbenog ciklusa „Jazzva puna glazbe“ prepušten je domaćim snagama – Pazin Jazz Ensemble uz vokalne soliste koncertirat će u srijedu 28. kolovoza na terasi ispred Spomen doma. Pomno biranim i moderno aranžiranim repertoarom blues i jazz standarda svoju vjernu publiku ni ove godine neće ostaviti ravnodušnom.

Početak svih koncerata bit će u 20,30 sati, a ulaz je slobodan.

 

Koncert: Elvis Stanić Power Trio – 28. lipnja u 20:30 sati

Novi glazbeni ciklus „Jazzva puna glazbe“ započinje koncertom jazz skupine Elvis Stanić Power Trio.

Glazbeni trio predvodi Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multi-instrumentalist, te najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije.

Njegova glazbena karijera započinje u rodnoj Rijeci, a nakon završetka klasične glazbene edukacije posvećuje se jazzu, bluesu i rock gitari. U godinama koje slijede osvaja naslov najtalentiranijeg novog studenta i potpunu stipendiju na prestižnom američkom Berklee College of Music gdje studira jazz kompoziciju i jazz gitaru. Nakon povratka s koledža, Stanić osniva jazz fusion skupinu Elvis Stanić Group s kojima postiže lokalne, ali i globalne uspjehe.

Stanić je za svoj rad više puta bio nagrađivan, a od većih nagrada ističu se Status, Nagrada Hrvatske glazbene unije, ali i Porin, kojeg je 2008. godine osvojio u četiri kategorije – za najbolju instrumentalnu izvedbu skladbe „Potraži me u predgrađu“, najbolji jazz album „Jazz Ex Tempore ’05/’06“, najbolju jazz skladbu i najbolju jazz izvedbu pjesme „Angiolina“. Te je godine također bio odlikovan Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Prvi koncert glazbenog ciklusa Elvis Stanić Power Trio izvodi u sastavu Elvis Stanić – gitara, Joe Kaplowitz – klavijature i Marko Lazarić – bubnjevi, na čijem će se repertoaru naći jazz, rock i blues evergreeni uz autorske skladbe.

Koncert će se održati u petak, 28. lipnja 2019. u Spomen domu (Dvorana Istra) s početkom u 20:30 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

 

Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica Središnje Istre

Osposobljavanje za poslove dadilje – početak predavanja

Početak programa Osposobljavanje za poslove dadilje – ponedjeljak 24. lipnja u 17 sati

Pozivamo sve zainteresirane polaznike programa Osposobljavanja za poslove dadilje na prvi sastanak / početak predavanja u sklopu Osposobljavanja.

Sastanak će se održati u ponedjeljak 24. lipnja u 17 sati u Sali za sastanke u Spomen domu.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

(ravnatelj@puckouciliste-pazin.hr)

Pučko otvoreno učilište u Pazinu / Pučko otvoreno učilište Pula

Koncert: Dora Draclin-oboa, Anthony Havelka-violončelo i Katarina Javora-orgulje – 21.lipnja u 11 sati

Povodom Svjetskog dana glazbe, u sklopu koncertnog ciklusa naziva „Classic in Pazin“, nastupit će zanimljiv glazbeni trio kojeg čine izvanredni mladi glazbenici: Dora Draclin, oboa, Anthony Havelka, violončelo i Katarina Javora, orgulje.

Mladi glazbenici izvest će djela baroknih majstora u zanimljivoj kombinaciji oboe, violončela i orgulja, pa će se tako na njihovom repertoaru naći J. S. Bach: Contrapunctus 1 iz “Die Kunst der Fuge” , C. Ph. E. Bach: Koncert za obou u B-duru , A. Vivaldi: Sonata za violončelo u e-molu, F. Couperin: Suita za čembalo, te J. B. de Boismortier: Trio sonata za obou, violončelo i basso continuo u e-molu.

Koncert će se održati u petak, 21. lipnja 2019. u 11 sati na pazinskom Trgu slobode. U slučaju kiše, koncert će biti premješten u prostore Spomen doma.

 

Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Koncert: Zagrebački kvartet – 30. svibnja u 16:30 sati

Najstariji gudački kvartet na svijetu, koji ove godine obilježava 100 godina postojanja, priređuje zanimljiv koncert pod nazivom „Zagrebački kvartet“, u sklopu koncertnog ciklusa naziva „Classic in Pazin“.

Zagrebački kvartet ustanovljen je 25. travnja 1919., koncertom u velikoj dvorani Hrvatskoga zemaljskoga glazbenog zavoda, gdje su prvotnu četvorku činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violist Ladislav Miranov i violončelist Umberto Fabri.

Tijekom sto godina djelovanja Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4.000 koncerata na svim kontinentima, te snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao npr. Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records i dr.

U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo “Vladimir Nazor” dodjeljena 2009. godine.

Gudački kvartet koji nastupa u sastavu Martin Krpan i Davor Philips, violine, Hrvoje Philips, viola i Martin Jordan, violončelo, izvest će zanimljive skladbe poznatih klasičnih i suvremenih skladatelja. Tako će se na njihovom repertoaru naći skladbe europskih klasičnih skladatelja Johannesa Brahmsa (1.gudački kvartet u c-molu) i Franza Shuberta (12. gudački kvartet u c-molu), te hrvatskog suvremenog skladatelja Borisa Papandopula (5. gudački kvartet).

Koncert će se održati u četvrtak, 30. svibnja u 16:30 u Spomen domu (Dvorana Istra)

Koncert Perpetuum Jazzile – dvorana popunjena!

Ulaznica za koncert Perpetuum Jazzile više NEMA

Popunjena su sva mjesta u dvorani.

(Pratite nas na Facebooku: ukoliko netko odustane od dolaska na koncert te nam na vrijeme javi, objavljivat ćemo vijesti na stranicama i popuniti i ta mjesta.)

Koncert pjevačkog zbora mladih „Bjorkhage“ iz Švedske – 21. svibnja u 15 sati

Povodom međunarodnog dana kulturne raznolikosti koji se obilježava na današnji dan – 21. svibnja., u Pučkom otvorenom učilištu održava se koncert pjevačkog zbora mladih “Bjorhaga” iz Švedske.

Koncert organizira Glazbena škola Ivana Matetića – Ronjgova Pula, čiji će se pjevački zbor u koncertnom dijelu programa pridružiti švedskom zboru.

U koncertnom dijelu programa, pod voditeljskom palicom prof. Lene Brisenheim i prof. Suzane Goldin, zborovi će izvesti obrade poznatih pjesama još poznatijih glazbenika. Tako će se na zanimljivom repertoaru, između ostalih, naći i Adele s pjesmom Skyfall, Abba s pjesmom Dancing queen, Beatlesi s pjesmom Yesterday, te mnogi drugi. Zborovi će također izvesti neke od tradicionalnih švedskih, kao i hrvatskih pjesama.

Koncert počinje u 15 sati u Spomen domu (Dvorana Istra). Dobrodošli!

Projekti
Kalendar događanja

Program za lipanj 2019.

subota, 8. 6. u 21 sati

ROCKETMAN

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

subota, 8. 6. u 11 sati

TAJNI ŽIVOT KUĆNIH LJUBIMACA 2

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

petak, 14. 6. u 20 sati

LJUDI U CRNOM:GLOBALNA PRIJETNJA

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

subota, 15. 6. u 21 sati

X-MEN:DARK PHOENIX

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

subota, 15. 6. u 11 sati

TAJNI ŽIVOT KUĆNIH LJUBIMACA 2

Mjesto održavanja: SPOMEN DOM

Organizator: KINO PAZIN

petak, 21. 6. u 11,00 sati

Koncert: Dora Draclin-oboa, Anthony Havelka-violončelo i Katarina Javora-orgulje

Mjesto održavanja: Pazin, Trg slobode

Organizator: POU Pazin uz pokr. Ministarstva kulture RH

petak, 28. 6. u 20:30 sati

ELVIS STANIĆ POWER TRIO, koncert iz ciklusa Jazzva puna glazbe

Mjesto održavanja: Pazin-Spomen dom

Organizator: POU Pazin uz pokr. Ministarstva kulture RH i TZ Središnje Istre

© Pučko otvoreno učilište Pazin 2019.