Etno atrakcija “Dunjaluk” u Spomen domu

Dunjaluk se sastoji od pjevačice Dunje Bahtijarević i električnog gitarista Luke Čapete, koji se fokusiraju na reinterpretaciju pjesama iz bosanske tradicije sevdaha. Dunjaluk traži univerzalnost u tradiciji, ono što još uvijek odjekuje i prenosi u suvremen izričaj glazbe. Zvuk Dunjaluka je apstrakcija zvukova koji proizlaze iz jezika sevdaha, prožet različitim glazbenim utjecajima, od noisea i punka, do jazza i klasičnih tehnika. Sevdah je kroz stoljeća prošao mnoge transformacije, a Dunjaluk se trudi iskoristiti taj prostor promjena.

Dunja Bahtijarević je iz Bosne došla u Hrvatsku kao izbjeglica. Zanimaju je tradicionalne pjesme i različiti konteksti koji im mogu pružiti novi život. Neprestano traži svoje korijene, povezujući prošlost sadašnjosti i budućnosti.

Luka Čapeta je producirao i skladao glazbu za suvremeni ples, kazalište i film te svirao u različitim bendovima i projektima. Utemeljen u elektroničkoj, ambijentalnoj, jazz i klasičnoj glazbi, Luka eksperimentira s tradicionalnom i svjetskom glazbom, noiseom, avangardnom estetikom.

U studenom 2022. godine Dunjaluk je objavio svoj prvi album. Godine 2022. bili su odabrani za program MOST Music. U ožujku 2023. uvršteni su na 8. mjesto World Music Charts Europe.

Koncert će se održati u petak, 20. listopada u 20h, u Dvorani Istra Spomen doma u Pazinu.

Cijena ulaznice je 10 eura, a može se kupiti preko Entria (ovdje) ili na blagajni Spomen doma sat vremena prije koncerta.

Projekti

© Pučko otvoreno učilište Pazin 2023.

Skip to content