Koncert: Zoran Majstorović Trio – 12. srpnja u 20,30 sati

Drugi po redu koncert iz glazbenog ciklusa „Jazzva puna glazbe“ izvest će Zoran Majstorović Trio. Trio predvodi Zoran Majstorović, jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor koji je svoju karijeru započeo u ranijim godinama svog života u pop-rock grupi Teens s kojima je u to vrijeme često nastupao u zemlji i inozemstvu, ali i osvajao brojne nagrade, uključujući i Porin.

Nakon karijere s Teens-ima, Majstorović je upisao glazbenu akademiju „G.Tartini“ u Trstu gdje je magistrirao na jazz odjelu. Pored toga, stručno se usavršavao aktivno sudjelujući na edukacijama brojnih svjetski poznatih gitarista i ostalih instrumentalista. U tom je razdoblju sudjelovao u raznim glazbenim projektima, svirao u raznim orkestrima te surađivao i nastupao s mnogim pjevačkim imenima s hrvatske i inozemne glazbene scene.

Osim što je surađivao s brojnim hrvatskim jazz i etno glazbenicima, također je surađivao i s mnogim svjetski poznatim jazz glazbenicima kao što su: Joe Locke, Bruce Ditmas, Corey Christiansen, Pat O’Leary, Russ Spiegel, Joe Kaplowitz, Antal Brasnyo,.. Ali i s mnogim međunarodnim vokalistima kao što su: Saba Anglana, Tamara Obrovac, Milk and Coffee, Arsen Dedić, Simon Marlow, Tereza Kesovija, Francesca Viaro i mnogi drugi.

Za svoj je rad, odnosno vještinu i umijeće sviranja više puta bio nagrađen. Osim kultne nagrade Status koju je dobio kao najbolji hrvatski etno glazbenik, također je osvojio nagradu Damir Dičić kao najbolji hrvatski jazz gitarist. Dobitnik je i nagrade Miroslav Sedak Benčić koju dodjeljuje Hrvatsko Društvo skladatelja za rad na području jazz kompozicije.

Majstorović trenutno vodi svoja dva projekta ZM Loose trio i Atma Mundi Ensemble, te aktivno sudjeluje u ostalim grupama i projektima poput Voices of Nature, Art Pollution trio, Arakne group i dr. Usporedo s tim predaje glazbu, drži radionice i seminare te djeluje u organizaciji raznih muzičkih događanja.

Zoran Majstorović Trio nastupit će u sastavu Zoran Majstorović, gitara, Bojan Skočilić, kontrabas i Rajko Ergić, bubnjevi. Trojica vrsnih instumentalista sa dugogodišnjim međunarodnim karijerama i velikim sviračkim iskustvom na polju etno i jazz glazbe izvest će originalnu glazbu članova trija, ali i neke od najpoznatijih skladbi iz etno i jazz repertoara. Ono što ovaj trio čini jedinstvenim su boje i teksture zvuka koje proizvode, od eksperimentalnih tehnika sviranja vlastitog instrumenta, korištenja efekata i elektronike u svojim nastupima i raznih drugih elemenata svojstvenih glazbi u 21. stoljeću.

Koncert će se održati u petak, 12. srpnja 2019. u Spomen domu (Dvorana Istra) s početkom u 20:30 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

 

Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica Središnje Istre

 

Projekti

© Pučko otvoreno učilište Pazin 2024.

Skip to content