Arhiva za: .

Plešemo bajku – plesna radionica za djecu od 4 do 6 godina

Pučko otvoreno učilište u Pazinu vas poziva da upišete svoje dijete na dinamičnu, zabavnu i kreativnu radionicu za mališane od 4 do 6 godina starosti.

„Putovanje u svijet mašte kroz omiljene bajke, vježbe pažnje, upoznavanje prostora kroz usmjereni pokret, elementi glume, razvoj kreativnosti, osvještavanje tijela kroz plesni pokret, stvaranje plesne priče.”

Radionica će se održati u petak, 06. listopada u 17h u Dvorani Istra Spomen doma Pazin

Voditeljica: Vedrana Ružić

Kotizacija: 11 eura

Informacije i upisi: 099/2214 145

Besplatno predavanje o obrazovanju u inozemstvu za školarce i roditelje

Savjetodavna agencija za obrazovanje u inozemstvu IntegralEdu u Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu (dvorana Istra)  organizira besplatno predavanje  27. rujna od 17 do 18 sati namijenjeno djeci školske i srednjoškolske dobi (ponajviše maturantima) i njihovim roditeljima.

Predavanje se održava u sklopu EDUmarathona čija je misija informiranje mladih o mogućnostima visokoga obrazovanja na prestižnim institucijama u inozemstvu kojih vrlo često nisu svjesni zbog teško dostupnih informacija. Ovakve prezentacije za cilj imaju upravo navedeno – informirati mlade o pristupačnim prilikama za obrazovanje u inozemstvu, cijenjenim sveučilištima i studijskim programima, školarinama, stipendijama i zajmovima

Program sveučilišnog obrazovanja tijekom predavanja predstavit će gostujuće sveučilište: Carinthia University of Applied Sciencies iz Austrije, a obrazovni savjetnici će biti dostupni za sva pitanja i nedoumice nakon predavanja.

Više o EDUmarathonu i prijavama za sudjelovanje na predavanju potražite na linku: https://www.integraledu.hr/events/edumarathon-informacije-studiranje-u-inozemstvu

Javni poziv za besplatan program osposobljavanja za njegovatelje/ice

Grad Pazin je objavio javni poziv svim zainteresiranim građanima/građankama na uključivanje u verificirani program osposobljavanja za NJEGOVATELJE/ICE.

Uvjeti za prijavu za osposobljavanje:

 • završena osnovna škola
 • navršenih 18 godina života
 • psiho-fizička sposobnost za obavljanje poslova njegovatelja/ice 

Potrebna dokumentacija:

U prijavi na Javni poziv kandidat/kandidatkinja treba navesti osobne podatke (ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona/mobitela, email) te priložiti slijedeće priloge:

 • preslika završne svjedodžbe osnovne škole
 • preslika domovnice
 • preslika rodnog lista ili Izvatka iz matice rođenih
 • uvjerenje obiteljskog liječnika o psiho-fizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova njegovatelja/ice

Trajanje: Verificirani program osposobljavanja provodi se u Pazinu i traje 500 nastavnih sati te uključuje:

 • teorijski dio nastave (njega bolesnika) u trajanju od 220 nastavnih sati izvodit će se u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Pazin, Šetalište Pazinske gimnazije 1
 • praktični dio nastave u trajanju od 280 nastavnih sati izvodit će se prostorima Istarskih domova zdravlja – Stacionaru Pazin, Jurja Dobrile 1
 • polaganje ispita i podjela uvjerenja o završenom osposobljavanju.

Troškove osposobljavanja:  financira Grad Pazin

Obveze kandidata:

 • položiti ispit za njegovatelja/icu
 • prijaviti se na natječaj za radno mjesto njegovatelja/ice u Domu za starije osobe Pazin i u Istarskim domovina zdravlja, Ispostavi Pazin koji će biti raspisani po završetku osposobljavanja, a najkasnije u razdoblju od 6 mjeseci nakon završetka osposobljavanja što će se podrobnije definirati Ugovorom prije početka programa osposobljavanja

Rok za dostavu prijave: Prijava se sa potrebnom dokumentacijom može predati osobnom dostavom  u Grad Pazin, Upravni odjel za društvene djelatnosti,  Družbe sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin  (prizemlje, hodnik lijevo, druga vrata lijevo) ili  poslati preporučenom poštanskom pošiljkom, a mora biti zaprimljena u razdoblju od 18. rujna do 28. rujna 2023. godine.

Svi prijavljeni kandidati biti će obaviješteni o rezultatima javnog poziva u zakonskom roku.

Planirani početak osposobljavanja je u razdoblju od 4. listopada 2023. do 11. listopada 2023. g. s planiranim završetkom do 4. ožujka 2024. godine.

Za sve potrebne informacije molimo kontaktirati Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Pazina na e:mail: društvene.djelatnosti@pazin.hr ili tel. 052 635-104.

Rujanske svečanosti

Pučko otvoreno učilište u Pazinu aktivno sudjeluje u organizaciji Rujanskih svečanosti, odnosno obilježavanju 80 godina od Rujanskih odluka kojima se  Istra sjedinila s Hrvatskom.

Program započinje u subotu, 09. rujna u 19.30 otvaranjem izložbe  SLOBODA NARODU! anatifašizam u Istri – LIBERTÀ AL POPOLO! l’antifascismo in Istria, u organizaciji Povijesnog i pomorskog muzeja Istre – Museo storico e navale dell’Istria iz Pule, pod pokroviteljstvom Županije Istarske. Izložba kronološkim slijedom, kroz sedam tematskih cjelina, prati politička zbivanja u Istri od raspada Austro-Ugarske Monarhije i talijanske okupacije (krajem 1918.) do Pariške mirovne konferencije (1947.). To je i razvojni put istarskog antifašističkog pokreta – od suprotstavljanja fašističkom teroru 1920-ih i 1930-ih godina, preko narodnooslobodilačkog pokreta, narodnooslobodilačke borbe i oslobođenja zemlje od okupatora, osnivanja prvih oblika narodne vlasti, do konačnoga, međunarodnopravno potvrđenog, sjedinjenja Istre s Hrvatskom.

U utorak, 12. rujna u 10.30h za pazinske srednjoškolce biti će organizirana projekcija dokumentarnog filma “Zemlja ognja” u režiji Mladena Đakovića i produkciji Level 52 i HRT-a. Isti film bit će prikazan i u četvrtak 14. rujna u 20h u dvorištu bivšeg “donjeg” vrtića na adresi Družbe sv. Ćirila i Metoda 1.

Dokumentarni film “Zemlja ognja” prikazuje svjedočanstva vezana uz nacističke zločine od jeseni 1943. do ljeta 1944. Godine na području Istre. Priče preživjelih govore o vremenu kada su Rommelove postrojbe harale Istarskim poluotokom i opisuju trenutke koji su ljudima promijenili život te ga zauvijek obilježili. Unatoč stravičnim prizorima koji su se usjekli u njihova sjećanja, protagonisti su pronašli snagu za nastaviti dalje, nadu koja je nadišla patnju i oprost koji je poništio osvetu.

Ulaz na obje projekcije je slobodan.

U petak, 15. rujna u 20h u koncertnu dvoranu Spomen doma dolazi ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE – Gradsko kazalište Pula s predstavom na čakavici “Potplaćeni! Ne plaćamo! Darija Foa, u režiji Patrika Lazića.

Radi se o komediji, a kako se kaže da „svaka dobra komedija počiva na ozbiljnoj tematici“ tako ni ova nije izuzetak. Radnja predstave propituje ozbiljna društvena pitanja, problema koje su istiniti, s kojima se svi susreću svakoga dana, a koja se tiče jednog malog čovjeka. Naime radnja se odvija oko aktualne teme – porastu cijena. Radi o dvije žene koje dolaze u supermarket i kada vide da su cijene opet porasle, unatoč tome što bi trebali biti popusti, odluče plaćati robu ne koliko košta nego koliko one misle da je pošteno.

Cijena ulaznice je 8 eura i može se kupiti ovdje ili u caffe baru Epulon.

I na kraju, u utorak, 19. rujna u 20h u koncertnoj dvorani Spomen doma održat će se koncert A_live/vokalisti A_strane.

Glavni akteri i vokalni solisti izuzetno popularnih TV emisija “A Strana”, “Zvijezde”, “Voice”, “Zvijezde pjevaju”…, udružili su snage s ekipom vrhunskih i izuzetno renomiranih glazbenih profesionalaca, kako bi izašli iz okvira „malih ekrana“ i svoje talente i vještine prezentirati publici koja cijeni izvrsnu glazbu i besprijekorne interpretacije.
Program je koncipiran kao spektakularni kolaž bezvremenskih hitova u trajanju od 120 minuta, a na impresivnom popisu pjesama nalaze se remek-djela velikana kao što su Bijelo Dugme, Parni Valjak, Prljavo Kazalište, Indexi, Gibonni, Crvena Jabuka, EKV, Zdravko Čolić, Generacija 5, Grupa Metak, Dino Dvornik, Tony Cetinski, Josipa Lisac, Big Blue i Goran Karan, Grupa Stijene i Zorica Kondža, Nina Badrić, Massimo, Toše Proeski, Aerodrom, Grupa Zana, Denis i Denis, Xsenia, Nola i mnogi, mnogi drugi…
Izvanredni vokali i virtuozni glazbenici jamče nezaboravan glazbeni doživljaj…

Cijena ulaznice je 10 eura i može se kupiti ovdje ili u caffe baru Epulon.

Ažurirane stranice Kino Pazin

Obavještavamo sve filmoljupce da smo, nakon dugo vremena, ažurirali internet stranicu Kino Pazin. Čim otvorite stranicu vidjet ćete koji vas filmovi očekuju trenutni tjedan, a klikom na “Program” pokazat će vam se program cijelog mjeseca. Pod “Dječji program” možete vidjeti šro smo spremili za one najmlađe, a pod “Posebni programi” možete odmah vidjeti koji ćemo film prikazati u sklopu “Rujanskih svečanosti”.

Newsletter Pučkog otvorenog učilišta

Pučko otvoreno učilište u Pazinu pokrenulo je svoj newsletter. U njemu će se moći pronaći informacije o programima Učilišta, zanimljivi članci i posebne prilike. Pozivamo sve one koji žele biti u tijeku s našim programom i dobivati informacije direktno na mejl da se pretplate putem ove poveznice (klikni) Vaša podrška i interes nam mnogo znače, i zahvaljujemo se unaprijed na povjerenju. Radujemo se novoj eri komunikacije s vama!

Koncert Petra Čulića

U petak, 25. kolovoza 2023. godine u 20.30h u amfiteatru Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu održat će se koncert Petra Čulića.

Petar Čulić je rođen u Splitu 1986. godine, a već od malih nogu pokazao je izuzetan talent za gitaru. Magistrirao je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a svoje školovanje nastavio je na poslijediplomskom studiju u Koblenzu u Njemačkoj.

Petar Čulić je jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista koji je nastupao diljem svijeta. Svirao je kao solist s brojnim orkestrima poput Rheinische Philharmonie, Simfonijskim orkestrom Nacionalnog kazališta Claudio Santoro u Brasiliji te Simfonijskim orkestrom Crne Gore. Također, osvojio je brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima diljem svijeta, potvrđujući svoj izuzetan talent i umjetničko majstorstvo.

Na ovom koncertu, Petar Čulić će izvoditi skladbe različitih skladatelja, uključujući i njegove vlastite autorske skladbe. Program koncerta će obuhvatiti Tomislava Uhlika, Gorana Listeša, Ivana Padoveca, Maria Nardellija, Stjepana Šuleka i razne tradicionalne dalmatinske plesove.

ULAZ NA KONCERT JE BESPLATAN

Edukacija za pomoćnike u nastavi

Grad Pazin u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu organizira edukaciju za zanimanje pomoćnika u nastavi/stručno komunikacijskih posrednika. Edukacija će se održati u razdoblju od 23. do 25. kolovoza, u vremenu od 15.00 do 20.00 sati u Spomen domu u Pazinu (dvorana Istra).
Edukacija je besplatna. Zainteresirani polaznici obvezni su podnijeti prijavu s imenom i prezimenom te kontakt brojem telefona na e-mail tamara.damijanic@pazin.hr do 21. kolovoza 2023.
Kroz edukaciju polaznici će proći područja:

 • osnovna načela obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje
 • karakteristike učenika s teškoćama u razvoju
 • podrška učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina
 • suradnja s učiteljem/nastavnikom/stručnim timom škole/roditelja i drugim učenicima
 • prava učenika s teškoćama u razvoju

Edukaciju će voditi magistrice edukacijske rehabilitacije Gordana Pajca Grbin i Sanja Paić. Nakon edukacije, polaznici će dobiti Potvrdu o osposobljavanju.

Ljetni blockbusteri u Spomen domu

Nakon vrlo uspješne projekcije ljetnog hita “Barbie”, odlučili smo našim posjetiteljima omogućiti gledanje i drugih ljetnih blockbustera. Na programu, tako, ovoga mjeseca imamo drugi najveći film ljeta “Oppenheimer” Christophera Nolana (na programu u četvrtak, 03. kolovoza u 20h), najnoviji animirani film za sve uzraste “Nindža kornjače: Makljaža s mutantima” (na programu u subotu, 12. kolovoza u 11h), novi uvrnuti film Wesa Andersona “Asteroid City” (na programu u subotu, 19. kolovoza u 21h) te peti nastavak filma o legendarnom arheologu “Indiana Jones i artefakt sudbine” (na programu u subotu, 26. kolovoza u 20h).

“Last minute” koncert – Gudački orkestar Hrvatske glazbene mladeži u Pazinu

Zadovoljstvo nam je ugostiti mlade talentirane glazbenike okupljene u Gudački orkestar HGM koji su cijelo ljeto marljivo učili i vježbali u Grožnjanu. Koncert mladog orkestra,pod ravnateljstvom Anđelka Krpana, održat će se u utorak, 01. kolovoza s početkom u 21 sat u predivnom ambijentu Parka istarskih velikana u Pazinu. Pročitajte više »

Projekti

© Pučko otvoreno učilište Pazin 2023.

Skip to content